У п’ятницю евакуювали понад 6,2 тисячі людей – ОП

Упродовж п’ятниці евакуйовано 6266 людей з населених пунктів Донецької, Луганської та Запорізької областей.

Про це повідомив заступник керівника офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

«6 266 людей було евакуйовано за сьогодні», - зазначив він.

За даними заступника керівника ОП, на Донеччині з Маріуполя евакуйовано 3 071 людину.

Також Тимошенко поінформував, що на Луганщині вдалося вивезти з Сєвєродонецька 285 людей, Рубіжного – 60 людей, Лисичанська – 1 300 людей, Кремінної – 52 людини, Попасної – 38 людей.

Крім того, він розповів, що на Запоріжжі евакуйовано з Пологів 452 людини, Василівки - 180 людей, Мелітополя - 813 людей, Бердянська - 15 людей.

Тимошенко додав, що в Запоріжжі очікують людей, які нарешті виїхали автобусами та приватним транспортом з Бердянська та Мелітополя. За його словами, вони пройшли останній блокпост окупаційних військ у Василівці.

Заступник очільника ОП пояснив, що їдуть 42 автобуси з Бердянська з маріупольцями, 12 автобусів з Мелітополя з місцевими мешканцями та 300 автомобілів приватного транспорту.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.