Спецпроєкт "Прихисток своїм" запускають для миколаївців та херсонців, які втратили домівки

Миколаївська облрада та Гумштаб області запускають спецпроєкт «Прихисток своїм» для мешканців Миколаївщини та Херсонщини, які втратили домівку через обстріли.

Про це Миколаївська облрада повідомляє в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Миколаївська облрада та Гумштаб Миколаївщини (БФ «Світлі справи») опрацювали механізми допомоги громадянам і відсьогодні запускаємо спецпроєкт «Прихисток своїм». Мешканці Миколаївської та Херсонської областей, які втратили свої домівки в результаті обстрілів, опинилися в зоні бойових дій або окупації, можуть розраховувати на нашу допомогу", - йдеться у повідомленні.

За інформацією облради, громадяни з зони бойових дій, що втратили домівку через обстріли і ті, хто вирвався з районів російської окупації, не залишаться один на один з проблемами. Проєкт повинен забезпечити таких людей житлом, їжею, речами першої необхідності.

Тут наголосили, що людям варто лише зв’язатися з облрадою і їм обіцяють тимчасовий притулок в уже підготовлених закладах, триразове гаряче харчування, речі першої необхідності, меддопомогу, роботу, дистанційне навчання для дітей.

З 24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну.

Загарбники обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ДСНС