Тростянець після окупації: зруйновані будинки, лікарня та вокзал

Фото

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький показав фото наслідків окупації Тростянця: зруйнований вокзал та площа, згоріла п'ятиповерхівка, лікарня та музей.

Фото руйнувань міста Тростянець, що майже місяць перебувало під окупацією росіян, він оприлюднив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"П’ятиповерхівка навпроти залізничного вокзалу вигоріла повністю, адже, як розповів один із мешканців, російські окупанти прицільно били по цьому будинку з кулеметів. Їхня ціль була − спалити людей у будинку", - сказав Живицький.

Він зазначив, що цей та інші будинки мають бути відновлені. Фахівці-архітектори будуть обстежувати ці будівлі та нададуть висновки і рекомендації.

Поки ж у Тростянці працюють над відновленням об’єктів інфраструктури.

Робота по відновленню Сумщини триває / Фото: Дмитро Живицький

"Вже у частині міста є електроенергія. Цілодобово працюють електрики, газовики, комунальні служби. Робимо все необхідне, щоб люди були з теплом, світлом, газом, водою. <...> Ми обов’язково відбудуємо зруйновані орками міста та села і вже активно над цим працюємо!" - написав очільник ОВА.

Як повідомлялося, 20-тисячне місто Тростянець на Сумщині з 2 березня перебувало під контролем загарбників, звідси російські військові вели обстріли по Сумах та Охтирці. ЗСУ звільнили Тростянець 26 березня.