У Херсоні закінчується борошно, проблема з ліками та пальним - мерія

Херсон в облозі, тимчасово захоплений російським агресором, містяни допомагають одне одному, попри проблеми з пальним, їжею та ліками.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Херсонської міської ради.

«Херсон оточений окупантами. Ми не можемо виїхати. До нас не можуть заїхати. У місті закінчується борошно для випікання хліба, проблеми з ліками та паливом. Зупинилися підприємства, багато хто втратив роботу. Але! – міська влада допомагає людям, які не можуть купити собі їжу. Херсонці підтримують один одного, організовуючи пункти взаємодопомоги, виходять на суботники, прибирають місто. У Херсоні актуальні два кольори – синій та жовтий. На будівлі міськради – синьо-жовтий. Величезне полотнище синьо-жовтого спускається по стіні з даху до низу будівлі. Місцеві жителі навіть бордюри фарбують у синьо-жовтий», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ніхто не чекає тут на російську федерацію, ніхто її не хоче. Її не хочуть навіть колаборанти – продажні істоти, для яких особиста вигода більше за життя, інформує міська рада.

Містяни підкреслюють, що Херсон – це українське місто.

Читайте також: На Херсонщині військові рф викрадають і катують людей

«І це не лише особиста думка однієї людини чи невеличкої групи людей. Це думка майже 300-тисячного населення Херсона. Херсон – це Україна!», - наголошують в міськраді.

Тут уточнили, що у Херсоні близько трьохсот тисяч жителів 100 національностей та народностей. У школах вивчають мови національних меншин, містяни відвідують їхні культурні центри, разом відзначають національні свята.

«Ми називаємо це добросусідськими стосунками. Яке ставлення у них до українців? Вони вчать українську мову, знайомляться з культурою України, вважають Україну своєю батьківщиною та однозначні у твердженні: «Херсон – це Україна!», а вони – українці: українські вірмени, українські євреї, українські росіяни, українські поляки, болгари, литовці, татари, турки, корейці, греки», - зазначається у дописі.

Читайте також: Жителі Херсона вийшли на мітинг проти російської агресії та «хнр»

Херсонщина вважається російськомовним регіоном, насправді він двомовний – українська та російська чудово уживалися. Досі уживалися. Поки мирний Херсон не прийшли невідомо від чого «звільняти інші брати». Питання, як вони «звільняють», має відповідь: вони руйнують будинки, які не будували, вбивають людей, які просто жили й нікого не чіпали, грабують, залякують. Корінні росіяни переходять на українську на знак протесту проти такого «визволення».

Містяни однозначні у твердженні, що «Херсон – це Україна», так само однозначні й у твердженні, що «визволителі» – це окупанти, орки, вбивці. Херсон першим з українських міст піднявся на мітинги - одностайно, одноголосно, добровільно. Це були мирні мітинги, які мали на меті показати, що тут немає ущемлених росіян, немає нацистів, тут вільний вибір, вільні люди 100 національностей. Окупанти ж розганяли мирні протести. Потім почалися облави - російські війська вламуються в будинки херсонців, забирають священнослужителів, громадських діячів, активістів та простих людей.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені й затримані.

Президент Володимир Зеленський удостоїв Херсон спеціального звання "Місто-герой".

24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Мерія Херсона