Зі Львова відправили близько 75 тонн гуманітарної допомоги військовим, які захищають країну

Фото

Зі Львова Міжнародний штаб допомоги українцям разом з партнерами, донорами, дипломатами, європейськими та народними депутатами передали близько 75 тонн гуманітарного вантажу захисникам України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Завдання нашої адміністрації скоординувати діяльність добровольців, волонтерів, міжнародних організацій – всіх тих, хто готовий надавати допомогу українцям під час війни. Львівщина стала логістичним хабом, через який проходить близько 60% всієї гуманітарної допомоги, звідки всі вантажі будуть їхати на схід від Львова. Сьогодні вантажі від Міжнародного штабу допомоги українцям поїдуть до лав ЗСУ, тероборони, Прикордонної служби України та Національної поліції», - зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Зі Львова відправили близько 75 тис. тонн гуманітарної допомоги військовим, які захищають країну / Фото: Альона Николаєвич, Укрінформ

Перед завантаженням фур на складі відбулася zoom-зустріч Ганни Крисюк - голови Міжнародного штабу допомоги українцям; Марії Мезенцевої - народної депутатки України, координаторів Штабу з-за кордону та України, голів ВЦА та міських голів «гарячих» точок, куди направляють гумвантажі.

Загалом сьогодні, 6 квітня, відправлено близько 75 тонн допомоги. Це військова амуніція, автомобілі, ліки та продукти харчування. Зокрема 200 бронежилетів, які виготовляють на Львівщині, отримала прикордонна служба України.

Як повідомляє Міжнародний штаб допомоги українцям, з першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну, було отримано та передано 373 фури гуманітарної допомоги потребуючим; скоординовано 1500 пропозицій допомоги; опрацьовано 423 запити на допомогу; 311 опрацьованих запитів та надана допомога у складі якої генератори, їжа, гігієна, вода, тактика, ліки. Загалом на евакуацію прийнято 192 запити.

Читайте також: Концерти у Європі вже зібрали на допомогу Україні понад €83 мільйони - Джамала

«Я щиро дякую всім донорам і партнерам за те, що допомагаєте акумулювати й відправляти гуманітарні вантажі в гарячі точки та тим, кому це найбільш необхідно. Вдячна всім координаторам і волонтерам із понад 80-ти країн світу, які прикладають всі можливі зусилля, аби допомоги Україні вистояти і перемогти окупантів», - зазначила Крисюк.

Міжнародний штаб допомоги українцям об’єднує на своїй платформі представників бізнесу, влади та громадськості як в Україні, так і в понад 80-ти країнах світу. Від початку війни волонтерами Штабу скоординовано та поселено близько 8 тисяч біженців у 47 країнах світу.

Фото: Альона Николаєвич, Укрінформ