На визволених територіях уже розчистили близько 200 кілометрів доріг

Фото, відео

Від початку відновлювальних робіт на визволених від окупантів територіях Укравтодор розчистив близько 200 км доріг та звів 6 тимчасових переправ.

Про це повідомляє Державне агентство автомобільних доріг у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Укравтодор спільно з волонтерами та комунальними організаціями допомагає навести лад на всій мережі доріг України. Загалом у Київській, Сумській і Чернігівській областях очищено близько 200 км доріг різних форм власності, забезпечено проїзд 6 мостами», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, завдяки відкриттю руху тимчасовою переправою в Романівці відновлено сполучення з Києвом міст Ірпінь, Буча і Ворзель.

Також на Київщині розчищено 90% траси М-06 Київ – Чоп. Ведуться роботи зі зведення тимчасової переправи поблизу села Стоянка. Відкрито рух переправою на дорозі Р-02 у селі Катюжанка. Розпочато роботи на автодорозі М-07 Київ – Ковель.

На визволеній території Сумської області розпочалося очищення траси Н-12 Суми - Полтава. Станом на 12 квітня дорожники прибрали 18 км автошляху. Також очищено 7 кілометрів дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка.

З часу деокупації Чернігівщини дорожники відновили тимчасовий міст на дорозі Р-83 у місті Сосновськ. Забезпечено проїзд через понтонну переправу у селі Політрудня на дорозі Н-28 Чернігів – Городня – Сеньківка. Розпочалося влаштування тимчасових переправ на дорозі Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів біля сіл Смолин та Якубівка.

Також розпочалося генеральне прибирання критично важливого логістичного маршруту – траси М-01 Київ – Чернігів. Очищено вже 8 кілометрів.

Як повідомлялося, станом на початок квітня загальна протяжність доріг різного значення, що постраждали через війну, становить близько 23 тисяч кілометрів. Знищено близько 300 штучних споруд. Підрахунок збитків Укравтодор проводить щоденно.

Фото: Фейсбук Укравтодор