Обстріл евакуаційних автобусів: пораненим бракує ліків, бо росіяни блокують дороги на Харківщині

Обстріляні 14 квітня біля селищалокують дороги Борова на Харківщині евакуаційні автобуси їхали з Попасної. Через обстріли їм довелося змінювати маршрут руху, наразі частина потерпілих знаходиться в місцевій лікарні, де не вистачає медикаментів.

Про це повідомляється на сторінці Борівської селищної ради в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За попередньою інформацією, автобуси, які належать приватному перевізнику, вивозили людей з Попасної в напрямку Старобільська, дорогою мусили змінити маршрут через обстріли і поїхали в напрямку Борової. На в'їзді в Борову автобуси і кілька авто, які також їхали в колоні, були обстріляні російськими окупантами», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за різними даними, в автобусах їхало від 30 до 42 людей. Кількість загиблих уточнюється.

Читайте також: На Харківщині рашисти обстріляли евакуаційні автобуси - семеро загиблих, 27 поранених

«За нашою інформацією, наразі в Борівській лікарні знаходяться 7 поранених, із них 4 у важкому стані, є одна поранена дитина. Лікарня терміново потребує ліків, зокрема анестезії, а також продукти і одяг для постраждалих. Підвіз ліків та гуманітарної допомоги до Борової неможливі через зруйновані дороги і мости а також через те, що російські військові забороняють переміщення між селами», - повідомили в селищній раді.

Борівська селищна рада просить Червоний Хрест допомогти організувати хоча б доставку знеболювальних препаратів та анестезії.

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня в смт Борова окупанти обстріляли евакуаційні автобуси. За даними обласної прокуратури, 7 осіб загинули, 27 – отримали поранення.

Сьогодні, 15 квітня, через потужний ворожий обстріл з Попасної вдалося евакуювати лише трьох мирних мешканців. Керівник Луганської військової обласної адміністрації Сергій Гайдай наголосив, що автівці з пасажирами вдалося виїхати з-під ворожого вогню на повністю спущених шинах.