Як минула доба у регіонах – зведення ОВА

Обласні військові адміністрації прозвітували про ситуацію в регіонах України станом на 8:00.

У Харківській області російські війська знизили інтенсивність обстрілів, ніч була значно спокійнішою. Активні бої тривають на Ізюмському напрямку.

На Луганщині ситуація складна: постійні обстріли, жорстокі позиційні бої у Попасній та Рубіжному. Зафіксовані значні руйнування в Рубіжному та Новодружеську.

У Донецькій області росіяни ведуть обстріли вздовж усієї лінії розмежування. Під ранок ворог активізувався поблизу Мар'їнки та Новомихайлівки. Ситуацію контролюють Збройні сили України.

На Херсонщині внаслідок тимчасового захоплення області російськими військами ситуація стає критичнішою. Вибухи та обстріли лунають у всіх районах. Знищена інфраструктура. Інформація про поранених і постраждалих мирних жителів наразі недоступна.

Читайте також: Рашисти на перші числа травня готують «референдум» на Херсонщині - голова ОВА

Вчора ввечері Миколаїв зазнав ворожих ракетних ударів. Вибухи лунали у центрі міста, де розташовані виключно приватні будинки. За попередньою інформацією, жертв немає. На інших територіях Миколаївської області ситуація стабільна та контрольована.

На Дніпропетровщині вночі лунали сигнали повітряної тривоги. росіяни обстріляли з "Ураганів" передмістя Зеленодольська. Люди не постраждали.

Читайте також: У Зеленодольську відновили водо- та електропостачання

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Кіровоградській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Чернівецькій, Львівській, Одеській, Запорізькій, Вінницькій, Тернопільській, Київській, Полтавській, Житомирській, Черкаській, Сумській та Чернігівській областях.