На Харківщині зі звільненої Руської Лозової евакуювали ще 100 жителів

Фото

Зі звільненого села Руська Лозова в Дергачівському районі на Харківщині евакуювали ще 100 жителів, однак ще частина жителів попри небезпеку вирішила залишатися, обстріли громади продовжуються.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко, передає Укрінформ.

«Вчора відбулася друга хвиля евакуації з Руської Лозової до Харкова для тих, хто бажав виїхати (одразу після деокупації з села евакуювали до обласного центру близько 600 жителів - ред.). Органи влади разом волонтерами евакуювали до обласного центру ще близько 100 осіб. Деякі мешканці попри небезпеку прийняли рішення залишитись у селі», - поінформував Задоренко.

Голова громади зазначив, що ворог не припиняє артилерійські бомбардування населених пунктів Дергачівського району.

«Окупанти обстрілювали Руську Лозову, Прудянку, Слатине, Безруки та Дергачі. Постраждали об’єкти цивільної інфраструктури та житлові помешкання; в Дергачах зруйновано три багатоквартирних будинки. Інформацію про загиблих чи травмованих ми не отримували», - повідомив Задоренко.

Козачолопанський, Токарівський, Проходівський старостати, а також Цупівка Прудянського округу, селище Питомник та село Нове Русько-Лозівського округу досі перебувають під контролем ворога. Саме звідти росіяни завдають ударів по Дергачам, селищам і селам громади.

«Наші комунальні та екстрені служби намагаються усіма силами підтримувати роботу міських комунікацій: 30 квітня Дергачівський РЕМ відновив 8 з 10 пошкоджених зовнішніх електромереж міста, а також за локальними заявками підключив до електропостачання ще 8 об’єктів. Зусиллями працівників газової служби відновлено газопостачання до 6-ти приватних будинків у Дергачах. Тривають ремонтні роботи газорозподільчої системи у Слатине», - поінформував Задоренко.

Читайте також: Через сильні обстріли жителів Харкова просять весь день не виходити з укриттів

Як повідомлялося, Руську Лозову звільнили 29 квітня.

За останню добу росіяни завдали по Харкову 3 обстріли із артилерії та РСЗВ, зранку 1 травня ворог знову обстріляв Дергачівську громаду.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Фото: Фейсбук В'ячеслава Задоренка