У Запоріжжі волонтери готують для ЗСУ «козацьку їжу»
У Запоріжжі волонтери готують для військових тушонку з крупами. Своє підприємство назвали "Козацька їжа".
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.
"З першого дня війни я разом з двома своїми друзями вирішили, що будемо робити щось корисне для наших ЗСУ. Вирішили робити тушонку. Підприємство наше назвали "Козацька їжа". Ми співпрацюємо з іншими волонтерами, які допомагають з сировиною, банками. Окрім військових, тушонку даємо і людям, які приїздять з окупованих територій", - розповів один із активістів Андрій.
Він зазначив, що бували випадки, коли до них телефонувати прості мешканці та казали, що мають порося чи курей та не знають що з ними робити. Віддавали волонтерам, а вони вже напевно знають що робити.
"Ми не відмовляємося не від якої допомоги: ні робочих рук, ні сировини", - сказав Андрій.
Сьогодні готувати їжу для воїнів допомагають хлопці та дівчата команди з академічного веслування.
"Намагаємось бути корисними для наших ЗСУ. Побачили оголошення і приїхали. Але ми продовжуємо тренуватися. Влітку ми мали виходити на човнах на Дніпро, але в цьому році це неможливо, їхати з країни ми не хочемо", - наголосила спортсменка, а нині волонтерка Ксенія.
На підприємстві запевняють, що за два місяці війни дивізію вже точно нагодували.
Фото: Дмитро Смольєнко