Прокуратура шукає свідків викрадення людей під час мирних мітингів у Херсоні

Херсонська прокуратура шукає свідків, яким відомі обставини та відомості про зниклих після мітингів проти російських загарбників людей.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

«Херсонською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях розпочатих за фактом силового розгону військовослужбовцями збройних сил рф проукраїнських мітингів у м. Херсоні, а також зникнення людей після участі у протестах» - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронні органи Херсонщини вбачають в діях загарбників ознаки злочину, передбаченого ст. 438 КК України – порушення законів та звичаїв війни.

Прокуратура закликає відгукнутися громадян, які володіють будь-якою інформацією відносно зазначених подій, що допоможе у повному, всебічному та об’єктивному розслідувані.

Читайте також: Ефективність російської пропаганди на Херсонщині вкрай низька - експерт

На цей час правоохоронці продовжують встановлювати кількість викрадених осіб, а також їх анкетні дані.

Повідомлення приймаються від близьких родичів зниклого або інших осіб, яким відомо про факт зникнення людини наступними способами: направленням такої інформації електронною поштою phozvern2022h@ukr.net; на телефон гарячої лінії +38(068)018-90-33. У повідомлені зазначається максимально відома інформація про обставини зникнення та відомості про зниклу особу, інформують у прокуратурі.

Читайте також: На Херсонщині мирний спротив окупації триває – активістка

На Херсонщині жителі регулярно проводили мирні акції протесту проти агресора. Російські військові застосовували силу та зброю проти людей. Наразі вони блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес. Президент Володимир Зеленський удостоїв Херсон спеціального звання «Місто-герой».