На Луганщині за минулу добу внаслідок ворожих обстрілів загинули п'ятеро людей

Фото

На Луганщині 26 травня російські війська намагався протиснутися у Сєвєродонецьк. Від снарядів ворога за добу в області загинули п'ятеро людей.

Про це повідомив у Телеграмі голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

"Упродовж усієї доби росіяни намагалися протиснутися у Сєвєродонецьк зі сторони Пурдівки та Щедрищевого, атакували позиції наших військових у районі Устинівки. 26 травня від снарядів ворога загинули чотири сєвєродончанина. росіяни відкрили вогонь по відділенню поліції. На щастя, ніхто не постраждав. Ще одного чоловіка було вбито російським снарядом учора в Комишувасі", - написав очільник ОВА.

За його словами, жителі Сєвєродонецька вже забули, коли в місті хоча б на півгодини встановлювалася тиша: росіяни гатять по житлових кварталах безперервно. Також стало відомо про загибель двох жінок у Гірському протягом останнього тижня.

Додалися в області й пошкодження житлового фонду: у Сєвєродонецьку – 11 багатоквартирних та один приватний будинок. Підрахували кількість руйнацій після потужної артилерійської атаки на Лисичанськ протягом 25 травня – 19 об’єктів. У Попаснянській та Гірській громадах зруйнованого житла – не перерахувати, тільки за 26 травня: 11 будинків у Золотому, дев’ять – у Гірському, вісім – у Тошківці, чотири – у Нирковому, три – у Миколаївці.

За минулу добу на Луганщині відбито дванадцять атак ворога, знищено танк, п’ять артилерійських систем, п’ять одиниць бойової броньованої техніки та п’ять автомобілів. Підрозділами ППО збито ворожий вертоліт Ка-52, крилату ракету та БпЛА типу «Орлан-10».

Читайте також: Луганщина отримала три «швидкі» для порятунку поранених

Як повідомлялося, 26 травня до готелю "Мир" у Сєвєродонецьку Луганської області 26 травня проникла ворожа диверсійно-розвідувальна група, але Збройні сили України встояли.