На блокпосту у Василівці ворог тримає в якості живого щита тисячі українців

На блокпосту в місті Василівка Запорізької області ворог тримає в якості живого щита тисячі українців, зокрема, і мешканців тимчасово захопленого Маріуполя.

Про це повідомив у Телеграмі радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Окупанти продовжують тримати в якості живого щита тисячі українців, зокрема маріупольців, в районі блокпосту м. Василівка в напрямку на Запоріжжя», - написав Андрющенко.

Окрім того, росіяни на блокпостах примушують селян із захопленої території Херсонщини, які прямують до Запоріжжя, викидати вирощені ними овочі.

«Багато мешканців Херсонської області прямує в бік Запоріжжя з вантажем власно вирощених огірків, полуниці та інших типових для цього часу овочів, фруктів та ягід. Окупанти примушують все викидати перед блокпостом, не соромлячись, кажуть, що це «російські товари» і нічого «хохлов кормить», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що зараз сотні кілограмів продуктів та тисячі недоотриманих гривень гниють по дорозі та на узбіччі.

«Голодомор давно став невід’ємною частиною геноциду українців з боку росіян. Лють. Просто Лють», - наголосив радник мера.

Читайте також: Сотні машин кілька діб не можуть проїхати через блокпост загарбників у Василівці

Як повідомлялося, на півдні України, на Херсонському і Запорізькому напрямках, наші захисники просунулися у середньому на 8-10 км.

Фото: 061.ua