Опір на Херсонщині та обстріли низки областей – ситуація у регіонах

У Херсонській області все більше людей відмовляються співпрацювати із російськими загарбниками та колаборантами, ворог продовжує захоплення державних установ.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 15 червня.

На Херсонщині весь учорашній день місцеві жителі повідомляли про вибухи та обстріли. Критичною є ситуація на всій території Бериславського району та у деяких населених пунктах Каховського району. Знову підтверджується інформація про замінування берегів річки Інгулець, мостів, полів.

росіяни захопили головний корпус Херсонського державного університету. Критичною є ситуація в загарбників з набором працівників, зокрема поліцейських.

У Миколаївській області російські війська обстрілювали Лепетиху і Березнегувате Березнегуватської громади, Шевченкове Шевченківської громади і Лупареве Галицинівської громади. Також обстрілів зазнала Прибужанівська громада Вознесенського району. Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється.

У Дніпропетровській області ворог обстріляв з "Ураганів" житлові квартали Апостолівської громади. За попередніми даними, четверо людей загинули, одна людина поранена. У Новомосковському районі зафіксовані два ракетні удари. Сильно пошкоджений об’єкт інфраструктури і дачні будинки. Попередньо, без постраждалих.

У Харкові ніч минула з повітряними тривогами та поодинокими обстрілами, постраждалих немає. Вночі росіяни обстріляли Чугуївський район Харківщини, зокрема Чкалівську громаду. Горіли будинки і господарчі будівлі. За попередніми даними, постраждалих немає. Загалом за добу по області шестеро людей поранені через обстріли.

Читайте також: На Бахмутському і Новопавлівському напрямках ворог зазнав втрат та відійшов

У Луганській області штурмові дії тривають у Сєвєродонецьку. У Лисичанську росіяни обстріляли споруди поблизу колишнього заводу "Донсода" і декілька будинків поблизу. Аналогічна ситуація у районі склозаводу. Щонайменше вісім будинків вчора були пошкоджені у Лисичанську. 14 будинків зруйновані у Гірському. У Сєвєродонецьку ворог вкотре поцілив по "Азоту", зокрема пошкоджено прохідну підприємства. Знищуються багатоповерхівки, розташовані поблизу. Авіаудари війська рф завдали по Білій Горі, Устинівці та Метьолкіному. Із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню обстріляні Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Тошківка, Устинівка, Борівське, Метьолкіне, Біла Гора, Миколаївка, Врубівка. За добу восьмеро людей поранені.

У Донецькій області бойові дії та обстріли населених пунктів російськими військами не припиняються. Агресори застосовують стрілецьку зброю, танки, артилерію, міномети, РСЗВ "Град" і Смерч". Під ворожим вогнем перебувають Авдіївка, Добропілля, Очеретине-2, Бердичі, Нью-Йорк, Желанне, Вірівка. Пошкоджено 42 об’єкти, серед яких 33 приватні житлові будинки, одна багатоповерхівка, залізнична колія, підприємство УТОС, автобаза. Область залишається без газу і частково - без води та електрики. Ремонтні роботи на водогонах та електромережах тривають там, де це дозволяє безпекова ситуація. Загинули двоє і поранені троє людей.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Запорізькій, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Полтавській, Сумській, Київській та Житомирській областях.