Ворожа артилерія обстрілює Оріхів, Гуляйполе та Степногірськ на Запоріжжі

Відео

У Запорізькій області найнебезпечнішою є ситуація на лінії розмежування, щодня обстрілюється Оріхів, Гуляйполе та Степногірськ. 

Про це в ефірі телеканалу Прямий сказав очільник ЗОВА Олександр Старух, передає Укрінформ.

"Продовжуються артилерійські обстріли, внаслідок яких страждають населені пункти. Найбільш небезпечною є ситуація саме на лінії розмежування. Це Оріхів, Гуляйполе і Степногірськ. Останній і вчора обстрілювався. Це ... відбувається щоденно", - сказав він.

Також, за словами Старуха, наразі всі регіони України в небезпеці, і ситуація напряму залежить від успіхів та невдач ворожої армії.

"Війна нікуди не поділась. Якщо у ворога буде успіх на будь-якій ділянці, то кожен регіон буде у небезпеці наступу. Тому весь народ разом зі збройними силами має дати відсіч, інакше під загрозою опиниться Запоріжжя, Дніпро, Одеса, Придністров’я. Не треба давати ворогу розвинути успіх на будь-якій ділянці", - додав голова ОВА.

На підконтрольних уряду України територіях ситуація стабільна, держава виконує свої зобов’язання у повному обсязі. На тимчасово окупованих територіях ситуація складна, оскільки там існує багато проблем гуманітарного характеру.

Читайте також: ЗСУ контролюють промзону Сєвєродонецька, шляхи сполучення з містом залишаються

Старух додав, що продовжується виїзд людей через гуманітарний коридор, який є зв’язком з окупованими територіями Запорізької, Херсонської та Донецької областей. У вівторок цим коридором виїхало майже 1000 людей. Значна частина з тих, хто користується коридором - мешканці Херсонської області та жителі Запорізької області, маріупольчан - десятки.

Як раніше повідомлялось, близько 70-80% Запорізької області знаходиться в тимчасовій окупації рф.

Фото: ЗОДА