У Харкові затримали ймовірного коригувальника ворожого вогню

У Харкові поліція затримала ймовірного коригувальника ворожого вогню, в якого при собі була карта з відмітками адмінбудівель.

Про це повідомив у Фейсбуці керівник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко, передає Укрінформ.

«Бійці полку поліції особливого призначення під час патрулювання міста на проспекті Олександрівському помітили чоловіка, який знаходився на вулиці під час дії комендантської години. В ході перевірки поліцейські виявили у громадянина карту з відмітками про розташування адміністративних будівель у Харкові», - повідомив Тимошко.

Чоловіка доставили до відділу поліції. Загалом, зазначив керівник поліції області, завдяки інформації від населення правоохоронці затримали 10 осіб для перевірки їх можливої співпраці з російськими окупантами.

На блокпостах за минулу добу правоохоронці разом з військовими перевірили понад 1100 транспортних засобів для виявлення правопорушень.

Міський голова Харкова Ігор Терехов у ефірі національного марафону новин зауважив, що в Харкові правоохоронна система оперативно реагує на всі сигнали щодо можливих коригувальників ворожого вогню та колаборантів.

«Оперативно працюють наші служби. Вони виявляють колаборантів, виявляють ДРГ, котрі час від часу з’являються. Виявляють. Арештовують. І ця робота триває постійно», - зазначив мер.

Читайте також: Влада Миколаївщини вже отримала відомості про 18 поплічників ворога

Як повідомлялося, 17 липня поліція поінформувала про затримання в Холодногірському районі Харкова ймовірного коригувальника ворожих обстрілів - 31-річного мешканця окупованого міста Свердловськ Луганської області. У чоловіка в мобільному телефоні виявили листування з невідомим із зазначенням даних геолокації розташування українських військ.