На Сумщині почали оцифровувати зруйновану інфраструктуру

Фото

Проєкт RebuildUA запустив оцифрування зруйнованої інфраструктури на Сумщині, почали із Боромлі.

Про це повідомили на сайті Сумської ОВА, передає Укрінформ.

Наразі в рамках проєкту представники команди RebuildUA перевірили за допомогою дронів населені пункти Боромлянської громади.

"На Боромлю росіяни скинули 4 авіаційних бомби, які і спричинили найбільші руйнування. Суттєвих пошкоджень зазнала центральна частина села поряд із сільською радою: вибуховою хвилею тут зачепило приватні будинки та ряд комерційних об'єктів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, окрім Боромлянської громади учасники команди RebuildUA запланували провести обльоти населених пунктів Тростянецької та Охтирської громад, у яких зафіксована велика кількість руйнувань.

Зазначається, що інформація, зібрана в рамках співпраці проєкту RebuildUA, Агенції регіонального розвитку Сумської області та Сумської обласної військової адміністрації, буде використана не тільки для оцінки збитків і залучення фінансування на відновлення, а й для розробки комплексного плану просторового розвитку, аналізу земельних ресурсів та місцевої інфраструктури.

Читайте також: У Рівному оцифрували стародрук XVII століття, виданий Києво-Печерською лаврою

Як раніше повідомлялося, команда проєкту представила детальний звіт щодо руйнування міста Буча на Київщині. За період тимчасового захоплення у Бучі було пошкоджено 2 514 будівель із 20 254 наявних, майже 90% із будівель, що постраждали, належать до житлового фонду. Збитки оцінили в понад 5 мільярдів гривень.

Фото: Сумська ОВА