Обстріли прикордоння, знищення Луганщини та удари по ворожих складах на Херсонщині - зведення ВЦА

У Луганській області російські війська завдали сім ракетних ударів, вкотре обстріляли Миколаїв і Харків.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 30 липня.

У Чернігівській області минулої доби росіяни п’ять разів обстріляли прикордоння, в тому числі вночі обстріляли територію біля с. Миколаївка Новгород-Сіверський району, ймовірно із мінометів. Без жертв та руйнувань.

У Дніпропетровській області вночі російська армія обстріляла з «Градів» Нікопольський район. Випустили по Нікополю та Червоногригорівській громаді до 80 реактивних снарядів. У Нікополі пошкоджені кілька десятків приватних будинків і господарчих споруд, знищений один будинок. Є руйнування на двох підприємствах. Люди, за попередньою інформацією, не постраждали. У Червоногригорівській громаді без жертв та руйнувань.

У Харківській області близько 3:00 російські війська вдарили по училищу в Слобідському районі Харкова. Внаслідок цього виникла пожежа, попередньо, постраждалих немає. Зруйновано будівлі центрального корпусу та спортивної зали. Зранку також був удар по Новобаварському району, постраждалих немає. В Ізюмському районі Харківської області внаслідок обстрілів виникла пожежа на відділенні з переробки газового конденсату та нафти. У Богодухівському районі горіло поле із пшеницею на площі 3 га. Росіяни також обстрілювали Харківський і Чугуївський райони. Горіли об’єкти критичної інфраструктури, будинки, господарчі споруди. Протягом доби госпіталізували одну поранену жінку у Циркунах, Харківського району.

Читайте також: Через вторгнення рф пошкоджені майже 2, 2 тисячі закладів освіти

У Луганській області під Верхньокам’янським українські військовослужбовці своєчасно виявили розвідгрупу, завдали їй вогневого ураження і змусили відступити. Відійшов ворог і ще на п’ятьох напрямках, звідки робив спроби прорвати оборону. Втім, росіяни продовжують нищити населені пункти ствольною та реактивною артилерією. Так, протягом минулої доби на цій ділянці фронту вони випустили сім ракет, провели сім артилерійських атак, одну - танкову, а також застосовували міномети. Ворог продовжує користуватися перевагою в авіації, здійснивши удари ще щонайменше по шести населених пунктах Луганщини.

У Донецькій області зранку російські війська обстріляли Слов'янськ (пошкоджена будівля автовокзалу), здійснили авіаудар по селищу Красногорівка Очеретинської громади, ведуть інтенсивні артобстріли міст Мар'їнка і Красногорівка. У Сіверську прямим влучанням снаряда пошкодили будівлю Центру надання соціальних послуг. Інформація щодо поранених наразі уточнюється. За добу - обстріли з артилерії, мінометів, авіаудар НУРС, Р-500 «Іскандер-К», РСЗВ «Град». Обстріляли Авдіївку, Бахмут, Краматорськ, Вугледар, с. Водяне, с. Кам’янка, с. Курдюмівка, с. Іванівське, с. Яснобродівка та інші населені пункти. Пошкодили 28 приватних житлових будинків і багатоповерхівку, приміщення ПрАТ «АКХЗ» і лікарню. В області за добу шестеро людей загинули, 15 дістали поранення.

Читайте також: На Донеччині поліція евакуюватиме дітей, якщо цього хоче хоча б один із батьків

Вночі росіяни обстріляли один із спальних районів Миколаєва, значних пошкоджень зазнали багатоповерхівки. Попередньо, одна людина загинула, троє дістали поранення. Також вночі у Баштанській громаді було декілька вибухів за містом. Попередньо, спрацювала ППО. Інформація щодо постраждалих і пошкоджень уточнюється. Вчора ввечері російські війська обстріляли с. Широке Широківської громади, внаслідок цього відбулося займання полів. Постраждалих немає.

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Під постійним вогнем залишаються села, що знаходяться на лінії розмежування. Крім того, сьогодні зранку росіяни обстріляли території поблизу с. Лепетиха та с. Кавказ. Електропостачання в громаді відновили криворізькі енергетики.

У Херсонській області практично на всій території військові рф із танків, ствольної та реактивної артилерії продовжують обстрілювати звільнені та захоплені населені пункти. Також із території Херсонщини продовжується обстріл сусідніх регіонів. ЗСУ здійснили влучні удари по складах та позиціях особового складу російських військових у Чорнобаївці, Новій Каховці, у Брилівці та селах Бериславського і Каховського районів.

Читайте також: Відмова українців співпрацювати із загарбниками зірвала план кремля перевести Херсонщину на рублі

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Одеській, Хмельницькій, Тернопільській, Кіровоградській, Черкаській, Вінницькій, Полтавській, Сумській, Житомирській та Київській областях.