На Херсонщині росіяни розграбували підприємство з ремонту машин та металообладнання

На Херсонщині, у Новій Каховці, російські загарбники розграбували підприємство з ремонту машин, а в Херсоні вимагали від представників бізнесу під дулами автоматів перереєструватися у «податковій службі» рф.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці поліція Херсонської області.

«У місті Нова Каховка озброєні представники силових структур рф розікрали підприємство з ремонту машин та металообладнання», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що упродовж чотирьох діб російські загарбники вивозили майно та документацію з виробничих приміщень. Розмір матеріальних збитків складає понад 8 мільйонів гривень.

А в Херсоні представники самопроголошеної влади у супроводі озброєних військових рф вломилися до кількох приватних фірм, які орендують офіси по вул. Паровозна. Агресори представилися працівниками «департаменту промисловості та торгівлі нової влади» та вимагали у власників бізнесу перереєструвати їхню фірми у «податковій службі» рф у 15-денний термін. Так звана «розмова» відбувалася під дулами автоматів та під психологічним тиском на законних власників бізнесу. У разі незгоди загарбники погрожувала захопити фірми.

Читайте також: На Херсонщині ворог обстріляв 10 населених пунктів, є поранені

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині загарбники погрожують забрати бізнес у тих, хто відмовляється його «переоформлювати» в так званій «податковій», отримувати для цього російські паспорти.

У Херсоні зник бізнесмен Ігор Мунтян, у якого російські військові відібрали бізнес.

На Херсонщині російські військові розікрали та вивезли майно приватної компанії та захопили контроль над активами енергетичної компанії. Також російський агресор захопив бізнес-центр «Бордо», загарбники захопили приміщення банку та держустанови, обкрадають склади, магазини.

З порту військові рф викрали складні мінеральні добрива, також в обласному центрі вони захопили мережу автозаправних станцій, а біля Олешок - базу зеленого туризму.

Загарбники грабують бази відпочинку на Чорноморському узбережжі в Лазурному, Генічеську, відбирають у власників приморські пансіонати.

Фото: Фейсбук поліції Херсонської області