Родина голови Херсонської облради втратила контроль над підприємством на захопленій території

Родина голови Херсонської облради Олександра Самойленка втратила контроль над підприємством, що працює на захопленій ворогом території.

Про це голова облради заявив у коментарі херсонському виданню «Мост», що оприлюднило інформацію про ситуацію з підприємством.

«Голова Херсонської облради Олександр Самойленко стверджує, що його родина втратила контроль над ТОВ «Меркурій», яке зараз працює на російських окупантів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, за словами Самойленка, зараз підприємство одноосібно контролює його співвласник Юрій Ніколаєнко, який став колаборантом.

«Про те, що завод працює, я довідався вчора від знайомих. Мені також відомо, що директора підприємства Сергія Кривенка змусили взяти участь у пропагандистському сюжеті. І змусив саме Ніколаєнко», - сказав він.

Голова облради додав що поновлення роботи підприємства під патронатом окупантів було для нього несподіванкою.

Як повідомлялося, підконтрольний самопроголошеній владі Телеграм-канал розмістив інформацію про початок повноцінної роботи підприємства «Меркурій» в селі Широке Скадовського району Херсонської області. Зазначалося, що на підприємстві працюють 40 людей, його проєктна потужність - переробка до 200 тонн томатів за добу. Виробляє підприємство томатну пасту, як йде на реалізацію, а також використовується при виробництві соусів і кетчупів.

Підприємство в селі Широке має відношення до родини голови Херсонської обласної ради Олександра Самойленка. ТОВ «Меркурій» виробляє продукцію для торгівельної марки «Наш продукт». Засновниками ТОВ «Меркурій» є херсонці Юрій Ніколаєнко та Наталя Шейко. Остання є дружиною голови Херсонської облради Олександра Самойленка, інформує "Мост".

Читайте також: росіяни посилюють терор на Херсонщині - місцевим заборонили перетинати Дніпро

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині російські військові розікрали та вивезли майно приватної компанії та захопили контроль над активами енергетичної компанії. Також російський агресор захопив бізнес-центр «Бордо», загарбники захопили приміщення банку та держустанови, обкрадають склади, магазини.

Фото: Мост