У звільненій Балаклії на Харківщині немає світла і води, пошкоджений газопровід

У звільненому від російських загарбників місті Балаклія на Харківщині наразі немає світла та води, пошкоджено частину котелень - усе це наслідки обстрілів і діяльності ворога.

Про це в ефірі національного марафону «Єдині новини» повідомила в.о. міського голови Балаклії, секретар міської ради Оксана Бондар, передає кореспондент Укрінформу.

«Працюють гуманітарні штаби. Багато руйнацій у місті. Немає світла, немає води. Частково зруйнований газопровід. Але все сьогодні робиться для того, щоб відновити всі структури», - сказала секретар міськради.

Щодо опалювального сезону Бондар зауважила, що є зруйновані котельні, їх найближчим часом почнуть відновлювати.

«Ейфорії (після звільнення - ред.) в нас немає, бо практично (відновити життєдіяльність міста - ред.) це все буде важко. Ми плакали, коли побачили звільнене місто. Ми ці руйнації бачили ще 27 лютого, і плакали тоді, коли нашу Балаклію бомбили з неба. Але в нас дуже працьовиті люди, в нас все є і в нас все вийде. Ми в це віримо», - сказала Бондар.

Читайте також: Україна здивувала світ темпами наступу на Харківщині - бельгійські ЗМІ

Вона подякувала всім причетним за звільнення міста.

Від 10 вересня в Балаклію доставляється гуманітарна допомога - ліки, продукти харчування.

Жителям, які під час окупації виїхали, Бондар поки що рекомендує почекати з поверненням принаймні тиждень, наразі військові не рекомендують цього робити.

Як повідомлялося, ЗСУ за поточний тиждень уже звільнили понад 30 населених пунктів Харківщини: у частині сіл регіону тривають заходи з перевірки та убезпечення території, армія поступово бере під контроль нові населені пункти.

8 вересня Президент Володимир Зеленський опублікував відео, на якому українські війська звітують про виконання наказу визволити від російських загарбників Балаклію.

Читайте також: Залужний: На Харківщині ЗСУ просуваються у трьох напрямках, до кордону з росією – 50 км

10 вересня в Балаклії, що була захоплена з кінця березня, урочисто підняли державний прапор.

Міському голові Балаклії Івану Столбовому, який перейшов на бік ворога, заочно повідомлено про підозру за фактами державної зради та колабораційної діяльності.