Львівський оборонний кластер почав виготовляти дитячі бронежилети

Фото

У Львові започаткували виготовлення бронежилетів для дітей, їх використовуватимуть для евакуації. Вже днями перші 30 штук відправлять у Донецьку область.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив заступник голови правління Львівського оборонного кластера Юрій Федоров.

«Ми отримали запит від управління Національної поліції, яке займається евакуацією населення, в тому числі дітей, із зон ведення активних бойових дій. Ми зробили перші зразки, показали, обговорили з ними зразки. Вага дитячого бронежилету до двох кілограмів. Є три розміри для дітей різного віку. Вже першу партію 30 штук, передамо на Донеччину десь за тиждень. Загалом їх запит наразі - 500 одиниць. Зараз шукаємо партнерів, щоб закупити всі матеріали, бо вони недешеві», - розповів Федоров.

Вартість комплекту з бронежилета і шлему - близько пів тисячі доларів, а матеріали для його виготовлення Львівський оборонний кластер імпортує.

Зі слів Федорова, якщо говорити про технічну складову, то це звичайний протиуламковий бронежилет, який виготовлений з надвисокого молекулярного поліетилену, тобто м’який балістичний захист. Від дорослого він відрізняється, в першу чергу, вагою, дизайном і зроблений так, щоб його було зручно одягати та знімати дитині. Має яскраві кольори, світловідбивні стрічки. У планах - додати GPS-маячок, щоб можна було знати, де знаходиться малеча.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові з перших днів повномасштабного вторгнення утворився новий волонтерський проєкт – Львівський оборонний кластер (ЛОК). Його основна мета – безкоштовно забезпечити українців добротними бронежилетами. Заради цього об’єдналися фахівці, бізнесмени, волонтери та донатори. Спільними зусиллями за шість місяців вдалося виготовити та передати на фронт майже 80 тисяч бронежилетів.