На Харківщині від ракетного удару по підстанції загинули два чергових диспетчери

Фото

На Харківщині внаслідок російського ракетного удару по підстанції загинули два чергових диспетчери.

Про це повідомляє пресслужба НЕК «Укренерго» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Від ракетного удару по підстанції Укренерго на Харківщині загинули наші співробітники - диспетчери Світлана Курилович та Олександр Холодний. Це було їхнє чергування, вони були на робочих місцях», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Курилович 30 років пропрацювала на підстанції - спочатку електромонтером, останні роки - диспетчером. Холодний прийшов на підстанцію 2 роки тому після вишу.

Як повідомлялося, в неділю, 11 вересня, російські війська завдали ракетних ударів по українських ТЕЦ, у результаті чого кілька областей лишилися на деякий час без електропостачання. Внаслідок удару по об’єкту під Харковом загинули дві людини.

Наслідки російського ракетного удару по електропідстанції у Харкові / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

Електропостачання, поступово відновлене в Харкові та області, вдень 12 вересня після чергового обстрілу міста знову зникло. Енергетики також його поступово відновили. Однак уранці 13 вересня через вихід із ладу резервної лінії електроенергії не стало в Харкові та частині області. В компанії «Укренерго» заявили, що на відновлення мережевої інфраструктури та надійності енергопостачання споживачів Харківщини кинули всі наявні резерви. Роботи з відновлення енергетичних об’єктів, які постраждали від прямого влучання ворожих ракет, тривають. У кількох населених пунктах регіону споживачі вже повідомляють про відновлення послуги.