Кім: У нас є плани евакуації у разі аварії на Південноукраїнській АЕС

Наразі загрози ядерної катастрофи немає, проте розроблений план і маршрути евакуації на випадок аварії на Південноукраїнській АЕС, територія якої зазнає обстрілів з боку росіян.

Про це 20 вересня в ефірі загальнонаціонального телемарафону сказав голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, коментуючи вчорашній ракетний удар по території Південноукраїнської АЕС, передає Укрінформ.

«У нас є плани евакуації у разі аварії на ПУАЕС, адже це об’єкт підвищеної небезпеки і він давно розроблений. Є транспорт, окремий гарнізон, все, що стосується і 30-кілометрової зони, і далі. Усі маршрути складені. Але, на мою думку, росія має зовсім з'їхати з глузду, щоб допустити ядерну катастрофу, тому що це буде крах для неї», - сказав Кім.

За його словами, 19 вересня росіяни, найімовірніше, завдали удар саме по території АЕС високоточною ракетою «Іскандер». Це свідчить про те, що вони усвідомлено били не по самому об'єкту, а щоб спробувати шантажувати Україну і схилити до переговорів.

«На даний момент прямої загрози немає, ми готові до найгіршої ситуації, але вважаю, що її не буде», – сказав голова ОВА.

Читайте також: Галущенко обговорив із польською міністеркою обстріл Південноукраїнської АЕС

Як повідомлялося, на Миколаївщині через постійні обстріли 94 населені пункти знаходяться без електропостачання, водопостачання та водовідведення.