Мінкульт виключив пам’ятник Островському на Хмельниччині з переліку місцевих пам’яток – ОВА

Міністерство культури та інформаційної політики виключило пам’ятник радянському письменнику Миколі Островському в Шепетівці на Хмельниччині з переліку пам’яток місцевого значення.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

«На наше звернення Мінкульт виключив пам'ятник Островському, що у місті Шепетівці, з переліку пам'яток місцевого значення», - йдеться у повідомленні.

У наказі міністерства зазначається, що пам’ятка монументального мистецтва місцевого значення «Пам’ятник М.О. Островському» не підлягає занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Читайте також: В Одеській мерії вважають, що для ЮНЕСКО не має значення, чи приберуть пам’ятник Катерині II

Раніше Хмельницька обласна рада прийняла рішення про демонтаж до 1 липня пам’ятника Миколі Островському відповідно до норм закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону пропаганди їхньої символіки».

Пам’ятник не змогли вчасно знести через статус пам’ятки місцевого значення. Після демонтажу його планують передати музею тоталітарних режимів «Територія терору» у Львові.

Читайте також: У Фінляндії демонтували останній пам'ятник Леніну

Пам’ятник Миколі Островському встановлений поруч із Музеєм пропаганди в Шепетівці.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці зареєстрували петицію із пропозицією встановити пам’ятник королеві Великої Британії Єлизаветі II на місці пам’ятника більшовицькому військовому діячеві Миколі Щорсу.