На Херсонщині загарбники оголосили канікули і пропонують «оздоровити» дітей у Криму

На Херсонщині напередодні деокупації російські загарбники хочуть взяти дітей у заручники під виглядом оздоровлення на канікулах.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав депутат облради Сергій Хлань.

«Херсонщина. Напередодні деокупації рашисти хочуть узяти дітей у заручники під виглядом оздоровлення на канікулах», - повідомив Хлань.

Він відзначив, що самопроголошена влада оголосила про канікули у школах Херсонщини — з 6 по 21 жовтня (нібито через прохання батьків, насправді у зв’язку з контрнаступом ЗСУ). У цей період загарбники запрошують дітей поїхати в анексований Крим начебто на оздоровлення, інформує депутат.

Він нагадав, що подібні «благородні ініціативи» вже були на Харківщині, коли батьків умовили відправити дітей до літніх дитячих таборів у росію. Після втечі загарбників дітей не повернули, хоча терміни «путівок» вийшли.

«Схоже таку хитрість росіяни планують і в нас, на Херсонщині. Батьки, рашисти не хочуть оздоровлювати українських дітей, це — провокації. Дітей хочуть узяти в заручники, викрасти, переселити», - написав Сергій Хлань.

Він підкреслив, що за подібні дії російська федерація понесе відповідальність, але батьки мають зробити все, щоб захистити своїх дітей, а отже тримати їх якомога далі від російських загарбників.

Читайте також: Колаборанти з Херсонщини вивозять родини у Крим

Як повідомлялося, після деокупації Харківської області батьки не можуть повернути дітей, яких відправили на літній відпочинок до росії.