У Лимані виявили «військову комендатуру» загарбників

Фото

У звільненому від російських загарбників Лимані Донецької області правоохоронці виявили місце дислокації так званої "військової комендатури".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури у Лимані тривають слідчо-оперативні заходи з виявлення місць, де росіяни незаконно утримували громадян та вчиняли проти них злочини.

Правоохоронці виявили місце дислокації так званої "військової комендатури" загарбників.

У звільненому Лимані виявлено «військову комендатуру» окупантів / Фото: gp.gov.ua

Читайте також: У Лимані виявили тіла ще вісьмох вбитих росіянами цивільних

У ході огляду встановлено, що в адміністративній будівлі одного з місцевих підприємств представники збройних сил рф та підконтрольні їм незаконні збройні формування облаштували так званий штаб. Там вони проводили фільтраційні заходи і оформлювали місцевим жителям фейкові документи на переміщення по місту.

"Цивільних, які з будь-яких причин не пройшли "фільтрацію", примусово залучали до будівництва фортифікаційних споруд, розвантаження автомобілів з матеріальним забезпеченням, обладнання території колючим дротом тощо. Утримувались потерпілі по декілька днів у холодному підвалі, в нелюдських умовах", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Понад 90% будинків у Лимані та Святогірську зруйновані

Також у гаражах та боксах для ремонту техніки виявлено понівечені та розукомплектовані автотранспортні засоби, відібрані у місцевого населення.

Крім того, про перебування підрозділів армії держави-агресора на цій території вказують мапи Донецької області з певними відмітками, залишки продуктів харчування, ліки російського виробництва, а також кинуті окупантами зброя і військова форма.

Вилучені речі стануть речовими доказами у справах про вчинення військовослужбовцями рф злочинів на території Донецької області.

Як повідомляв Укрінформ, у звільненому від росіян Лимані поліція ексгумувала тіла 5 вбитих дітей.