Прикордонники показали наслідки обстрілів на Сумщині та Чернігівщині

Фото

російські війська за минулу добу, 28 жовтня, завдали ударів по семи прикордонних громадах Сумської та Чернігівської областей, застосувавши для цього міномети і ствольну артилерію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Так, у Сумській області під ворожим вогнем опинилися Білопільська, Зноб-Новгородська й Есманьська громади, у Чернігівській — Новгород-Сіверська, Семенівська, Сновська та Городнянська громади.

Новгород-Сіверську громаду загарбники протягом дня обстрілювали з мінометів і ствольної артилерії. Встановлено, що вогонь вівся з боку російських населених пунктів случевськ і погар. Загалом зафіксовані понад 20 вибухів.

З району російського населеного пункту чорноземний городок росіяни обстрілювали Гроднянську та Сновську громади. Загалом пролунали сім вибухів мін калібру 120 мм та стільки ж вибухів артилерійських снарядів.

Мінометами калібру 120 мм загарбники двічі вдарили по території Семенівської громади з боку населеного пункту курковичі. Загалом зафіксований 21 вибух.

Читайте також: росіяни уночі обстрілювали Донеччину, найбільше постраждала Авдіївка

Есманьську громаду ворог за добу обстріляв чотири рази. Удари здійснювалися з мінометів і ствольної артилерії. Загалом пролунали понад 30 вибухів, усі – на околицях прикордонних населених пунктів.

Зноб-Новгородську громаду росіяни обстріляли зі ствольної артилерії: дев'ять снарядів прилетіли з боку російського населеного пункту зноб.

По обіді загарбники вдарили по території Білопільської громади, використавши для цього 82-міліметрові міномети. Вогонь вівся з російського населеного пункту тьоткіно. Від розривів мін пролунали 15 вибухів.

Читайте також: На Рівненщині вдалося стабілізувати енергетичні системи, які постраждали від обстрілів рф

Також загарбники обстріляли територію розташованої на межі із Сумською областю Золочівської громади (Харківська область). Вогонь ворог вів з мінометів, імовірно, 120-міліметрового калібру з російського населеного пункту безимено. Зафіксовані близько 15 вибухів.

За даними ДПСУ, жертв унаслідок ворожих обстрілів немає.

Як повідомляв Укрінформ, 28 жовтня російська армія здійснила обстріли семи областей України.

Фото: dpsu.gov.ua