Випускників шкіл з «лнр» не допустять до російського держіспиту - Луганська ОВА

Загарбники планують ще п’ять років не допускати до російського єдиного державного іспиту випускників шкіл так званої «лнр».

Як передає Укрінформ, про це Луганська ОВА повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що, за планами загарбників, російський єдиний державний іспит не буде введено як обов’язковий на тимчасово захоплених територіях України найближчі п’ять років. А це унеможливлює вступ абітурієнтів до вищих навчальних закладів рф на загальних умовах.

В ОВА також інформують про складну ситуацію в Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному. Проблему з виконанням обіцянок, які загарбники давали напередодні псевдореферендуму, взяли під контроль у Луганську.

Читайте також: У Сєвєродонецьку житловий фонд зруйнований на 80% - Гайдай

«Втім, у Лисичанську навіть після цього не знайшли грошей, які зникли раніше. Замість компенсації за житло людям надали в користування пункт тимчасового розміщення. Його відкрили лише в середині листопада для 300 осіб. Де проживали ці люди останні пів року, де і як зимуватиме решта постраждалих лисичан, яких тисячі, поки ще невідомо», - сказано в дописі.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому російськими військами Сєвєродонецьку Луганської області діти отримують завдання на подвір’ях шкіл один раз на тиждень.