Голова Одеської ОВА звільнив свого заступника Муратова, затриманого на хабарі

Голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко 10 січня звільнив з посади свого заступника Олега Муратова, підозрюваного в хабарництві.

Про це Марченко повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Розпорядженням начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка №6/К-2023 від 10.01.2023 звільнено Муратова Олега Михайловича з посади заступника голови Одеської обласної державної адміністрації 10 січня 2023 року», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Служба безпеки України 5 січня затримала заступника голови Одеської ОВА Муратова, який за 35 тис. дол. пропонував звільнити підлеглого від кримінального покарання. Правоохоронці задокументували факт передачі посадовцю «авансу» у 27 тис. дол.

Читайте також: Заступника голови Одеської ОВА випустили із СІЗО під заставу в ₴3,2 мільйона

За даними досудового слідства, Муратов схилив одного з чиновників до дачі хабаря, щоб закрити одну з кримінальних справ, в якій він фігурував, пообіцявши використати для цього особисті зв’язки у правоохоронних органах.

Приморський райсуд Одеси обрав Муратову запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн.

Призначену судом заставу за Муратова “внесла група фізичних осіб”, після чого посадовець вийшов із СІЗО.

9 січня Приморський райсуд Одеси відсторонив Муратова на два місяці від посади заступника голови Одеської ОВА.

Фото: Одеська ОВА