Доводиться брати кістковий мозок: у поліції розповіли про складнощі упізнання загиблих в Ізюмі

Фото

Для отримання ДНК жертв із масового поховання під Ізюмом криміналістам доводиться відбирати кістковий мозок, інші біологічні матеріали не підходять через те, що тіла перебували в землі понад пів року.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

«Криміналісти та слідчі працюють з ДНК знайдених тіл на Ізюмському кладовищі. На цей час слідчі відібрали ДНК у всіх, щодо кого звертались, і тепер продовжуємо збір даних невстановлених загиблих. Через те, що тіла лежали в землі більше ніж півроку, взяти в них зразок ДНК складно. Але ми знайшли вихід - відбираємо кістковий мозок з деяких кісток, і аналіз із них відправляємо до наших лабораторій», - розповів Болвінов.

Він запевнив, що робота не припиняється.

Як повідомляв Укрінформ, після деокупації Ізюма у вересні правоохоронці виявили в лісі неподалік міста масове захоронення. З нього вилучили 451 тіло: 198 цивільних чоловіків, 212 цивільних жінок, 7 дітей і 22 військовослужбовців.

Читайте також: На Харківщині ексгумували тіло шестирічної дитини, загиблої від російських обстрілів

За інформацією начальника ГУ Нацполіції в Харківській області Володимира Тимошка, станом на 12 січня, ще 145 тіл із масового захоронення залишаються не впізнаними.