Львівський оборонний кластер передав 500 дитячих бронежилетів ювенальній поліції

Фото

Львівський оборонний кластер (ЛОК) передав 500 дитячих бронежилетів та касок ювенальній поліції України.

Про це у Фейсбуці повідомив голова правління ЛОК Максим Плєхов, передає Укрінформ.

«500 евакуаційних комплектів з дитячими бронежилетами та касками, а також утилітарний броньований автомобіль для евакуації з важкодоступних місць передали Ювенальній превенції Нацполу», - написав Плєхов.

Голова правління ЛОКу додав, що про виробництво дитячих бронежилетів розповіли ЗМІ на всіх континентах. В офісі кластера, в рамках фандрейзингу цього проєкту, команда спілкувалася з журналістами більшості міжнародних телеканалів і медіагруп.

Читайте також: Львівський оборонний кластер передав спеціалізовані бронежилети медикам Києва

«Для всього цивілізованого світу - це просто дичина, що в таких бронежилетах може бути потреба в 21 столітті. Але ми точно знаємо, що коли війна закінчиться перемогою нашої країни, її продовжать розбудовувати маленькі українці. Тому їх треба захистити тут і зараз», - додав Плєхов.

Як повідомляв Укрінформ, Львівський оборонний кластер у вересні 2022 року розпочав виготовлення дитячих комплектів для евакуації на запит від управління Національної поліції. Вага дитячого бронежилету - до двох кілограмів. Є три розміри для дітей різного віку. Вартість комплекту з бронежилета і шлему - близько пів тисячі доларів, а матеріали для його виготовлення Львівський оборонний кластер імпортує. Протиуламковий бронежилет виготовлений з надвисокого молекулярного поліетилену, тобто має м’який балістичний захист. Від дорослого він відрізняється, в першу чергу, вагою, дизайном і зроблений так, щоб його було зручно одягати та знімати дитині. Має яскраві кольори, світловідбивні стрічки.

У Львові з перших днів повномасштабного вторгнення утворився новий волонтерський проєкт – Львівський оборонний кластер (ЛОК). Його основна мета – безкоштовно забезпечити українців добротними бронежилетами. Заради цього об’єдналися фахівці, бізнесмени, волонтери та донатори.

Фото: Максима Плєхова та Національної поліції