На Житомирщині та Харківщині можуть застосовувати графіки погодинних відключень електроенергії

Сьогодні можливе застосування графіків погодинних відключень електроенергії на Житомирщині та Харківщині, у Києві та області діють аварійні відключення.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу НЕК «Укренерго» у Телеграмі.

«Через перевантаження обладнання діють аварійні відключення в деяких районах Києва та Київщини. На Житомирщині та Харківщині при зростанні споживання у пікові години можливе застосування графіків погодинних відключень», - йдеться у повідомленні.

В компанії уточнили, що у Житомирській та Харківській областях продовжується робота над усуненням наслідків ракетних обстрілів 9 березня. На Миколаївщині вже завершене заживлення усіх споживачів, які залишилися без енергопостачання внаслідок бойових дій.

Крім цього, енергетики відновлюють електропостачання для споживачів у прифронтових районах Харківської та Херсонської областей, а також для мешканців Житомирщини та Сумщини, які були знеструмлені через погодні умови (рвучкий вітер).

Читайте також: У деяких районах Києва - стабілізаційні відключення світла

«В інших регіонах обмеження енергоспоживання не застосовувалось, ліміти не доводились. Наявних в системі обсягів виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб всіх споживачів», - резюмували в Укренерго.

Як повідомлялося, російські війська 9 березня завдали масованого удару по Україні. Зафіксовано влучання в Києві, Житомирі, на Одещині, Харківщині, Дніпропетровщині. Є загиблі й поранені. Пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури.