Одеський суд заочно дав бойовику «днр» 14,5 року тюрми

Суворовський районний суд Одеси заочно засудив до 14,5 років позбавлення волі бойовика терористичної організації «днр».

Про це в Телеграмі повідомило Управління СБУ в Одеській області, передає Укрінформ.

«На підставі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки в ході спеціального досудового розслідування, суд визнав бойовика винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді 14 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, уродженець Одещини у вересні 2014 року під виглядом волонтера виїхав на тимчасово окуповану територію Донеччини. Там він добровільно вступив до лав незаконного збройного формування «Оплот».

З початку 2015 року чоловік обійняв посаду начальника «особого отдела» в «Донецькому вищому загальновійськовому командному училищі мо днр».

Читайте також: На Прикарпатті заочно судитимуть росіянина за підготовку держперевороту в Україні

Згодом бойовик очолив один із підрозділів незаконного військового формування «днр», що дислокується в Макіївці. У складі цього формування на посаді командира підрозділу він воював проти ЗСУ на різних напрямках в Донецькій області.

Початок строку відбування покарання засудженому обчислюватимуть з дати його затримання та реального виконання покарання.

Як повідомлялося, поліцейські викрили одесита, який зберігав зброю та агітував за «русский мир» в соцмережах.