На Чернігівщині притягнули до відповідальності підлітків, які знущалися з дівчини

На Чернігівщині поліція притягнула до відповідальності п’ятьох підлітків, які опублікували відео, як знущалися з дівчини, а також їхніх батьків та директора школи, де вони навчаються.

Про це у Фейсбуці повідомила поліція Чернігівської області, передає Укрінформ.

«6 квітня в ході моніторингу соцмереж поліцейські виявили відео, де компанія дівчат грубо з’ясовує стосунки ще з однією дівчиною. Конфлікт переріс у цькування та фізичне насильство щодо неповнолітньої. Поліція оперативно відреагувала на побачене та того ж дня встановила всіх учасників конфлікту. Всі підлітки навчаються в одному з навчальних закладів міста Ічня Прилуцького району», - йдеться у повідомленні.

Співробітники ювенальної превенції спільно з поліцейським офіцером Ічнянської громади склали адміністративні матеріали на неповнолітніх за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство). Адмінпротоколи за статтею 184 (невиконання батьками, або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) складені також на директора навчального закладу та батьків.

Читайте також: Батько зґвалтованої дівчини із Закарпаття оскаржить вирок нападникам

Зазначається, що поліцейські ювенальної превенції вже провели профілактичні заходи як з адміністрацією навчального закладу, так і з учнями та батьками. Для недопущення подібних випадків у майбутньому поліцейський офіцер громади також проводитиме роз’яснювальну роботу з підлітками у громаді.

Днями у соцмережах з’явилося відео, на якому неповнолітні дівчата знущались зі своєї однолітки.