Дві області вийшли з «червоної» зони небезпеки підтоплень

Станом на 21 квітня Черкаська та Чернігівська області вийшли з «червоної» зони небезпеки підтоплень, але до цієї зони входять регіони по середньому Дніпру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ПрАТ «Укргідроенерго» у Телеграмі.

«Станом на 21 квітня попри спад весняного водопілля гідроенергетики продовжують пропуск води за збалансованим графіком. На сьогодні Черкаська та Чернігівська області переважно вийшли з «червоної» зони небезпеки підтоплень. Натомість до цієї зони тепер входять регіони по середньому Дніпру», – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що за прогнозами синоптиків, наприкінці квітня – на початку травня в Україні очікуються ще більш значні опади – отже, може бути і друга хвиля водопілля.

Читайте також: У Києві відучора на 13 сантиметрів упав рівень води у Дніпрі

«ГЕС та ГАЕС Укргідроенерго, окрім врегулювання ситуації з рівнями води, виконує покладені на них функції - забезпечуючи балансуючим та аварійним резервами енергетичну систему України. Також гідроенергетики продовжують відновлювати втрачені потужності внаслідок ракетних обстрілів», – додали в компанії.

Як повідомлялося, весняне водопілля станом на 20 квітня йде на спад, але чотири області все ще залишаються у червоній зоні.

Читайте також: В Україні залишаються підтопленими майже 1,5 тисячі господарств

Внаслідок значних опадів та значного притоку підземних вод стрімко зросли рівні води в межах річок Дніпро, Десна, Сейм, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Київської, Рівненської, Черкаської та Чернігівської областей.