В Ірпені відкрили присвячений енергетикам артоб‘єкт «СвітлоПеремагаєТемряву»

Фото

У п’ятницю в Центральному парку Ірпеня ДТЕК Мережі та влада Київщини відкрили скульптуру «СвітлоПеремагаєТемряву», присвячену енергетикам, які повертали світло на Київщину після деокупації навесні 2022 року, і символізує перемогу світла над темрявою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В Ірпені відкрили артоб‘єкт «СвітлоПеремагаєТемряву»/Фото: Кирило Чуботін

«Сьогодні ми відкрили сучасний артоб’єкт - символ віри ДТЕК у майбутнє енергетики, Київщини, України. Адже ми плануємо не просто відновлювати зруйновані мережі, а будувати Smart Grid – електромережі майбутнього, в першу чергу - саме на Київщині», – сказав генеральний директор ДТЕК Мережі Олександр Фоменко.

Скульптуру «СвітлоПеремагаєТемряву» встановлено у місті Ірпінь, де під час окупації було зруйновано близько 70% мереж. Електромонтери ДТЕК за 45 днів відремонтували електропостачання міста і всієї області, що дозволило розпочати відновлення нормального життя регіону.

Читайте також: Скульптури малюків-засновників Києва перевдягли до Великодня

Як повідомлялося, 18 травня 2022 року фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі на 100% повернули світло у Київську область, звільнену від окупантів. Протягом 45 днів енергетики повернули світло у 600 населених пунктів в домівки 260 тисяч родин. Відновили майже 10 тисяч кілометрів ліній, що були зруйновані обстрілами. Відремонтували та включили 71 високовольтну підстанцію та майже три тисячі трансформаторних підстанцій.