За добу армія рф обстріляла дев'ять областей України - зведення ОВА

російська армія за добу здійснила обстріли дев'яти регіонів України, застосовувала важку артилерію, авіацію, дрони, РСЗВ.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 27 квітня.

У Чернігівській області ворог здійснив сім обстрілів. Пролунало 89 ударів з мінометів та ствольної артилерії у Новгород-Сіверському районі. Половина всіх вибухів – у напрямку мосту через річку Судость у Новгород-Сіверській громаді.

У Сумській області вночі та зранку війська рф здійснили 10 обстрілів прикордонних громад. Під обстрілами були Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Есманьська, Шалигинська, Глухівська територіальні громади. Зафіксовано 52 удари. Є руйнування.

Читайте також: росіяни за ніч п'ять разів обстріляли Сумщину, є руйнування

Вчора протягом дня росіяни вели обстріли прикордонних Білопільської, Есманської, Юнаківської, Шалигинської та Середино-Будської громад. Зафіксовано 100 ударів з міномета, артилерії та АГС.

По Середино-Будській громаді росіяни били зі ствольної артилерії та РСЗВ "Град". З гелікоптера по місту Середина-Буда випущені чотири некеровані ракети. Пошкоджено чотири житлові будинки.

В Есманській громаді пошкоджено житловий будинок та надвірні будови.

В Юнаківській громаді поранень зазнали двоє жителів села Басівка. Крім того, на території цієї громади підірвався на міні трактор. Тракторист тілесних ушкоджень не отримав.

У Запорізькій області російська армія завдала 83 удари: сім авіаційних, 5 атак БПЛА, два удари з РСЗВ та 69 артилерійських. Зафіксовано 26 нових руйнувань.

Читайте також: На Запоріжжі зросла кількість обстрілів - ворог завдав 83 удари за добу, двоє загиблих

Під обстрілами перебували Оріхів, Преображенка, Новоданилівка. Загинули двоє чоловіків 1976 та 1979 років народження.

Ворожа авіація атакувала Гуляйпілля: пошкоджено житлові будинки в Успенівці, люди не постраждали.

У Дніпропетровській області вчора агресори чотири рази обстріляли у Нікопольському районі Червоногригорівську і Марганецьку громади, випустили понад 20 снарядів з важкої артилерії. Пошкоджена насосна станція.

У Синельниківському районі впав невідомий предмет. За попередніми даними, його скинув ворожий літак. Деталі з’ясовуються.

У Харківській області на Слобожанському напрямку росіяни обстріляли Гур'їв Козачок, Глибоке, Олійникове та Зелене.

На Куп’янському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Кам’янка, Красне Перше, Новомлинськ, Лиман Перший, Кислівка та Берестове.

Читайте також: Війська рф за добу атакували три райони Харківщини, є пошкодження

Ворог обстріляв с. Устимівка Куп’янського району. Пошкоджені приватне домоволодіння, автомобіль, сталася пожежа.

Внаслідок обстрілу с. Петропавлівка Куп’янського району пошкоджено приватний житловий будинок та господарчу споруду.

У Вовчанську Чугуївського району пошкоджено будівлю котельні, кисневі балони на території олійно-екстрактного заводу, приватне домоволодіння, будівлю пожежно-рятувальної частини. Легке поранення дістав співробітник ДСНС.

Пошкоджено будинки у селах Подоли та Вільхуватка Куп'янського району.

У Луганській області за добу армія рф 103 рази обстріляла позиції українських військ: з мінометів – 43, з РСЗВ – 13, з артилерії – 41, з танків – шість разів.

Під артилерійськими обстрілами перебували Діброва, Білогорівка та Новоселівське.

У Донецькій області протягом доби росіяни здійснили 34 обстріли.

Під вогнем опинились 16 населених пунктів: Авдіївка (автобаза, житловий сектор, комунальне підприємство, кемпінг, кооператив, коксохімзавод), Бахмут (житловий сектор), Костянтинівка (ТОВ "Свинець", ВАТ "Костянтинівський вогнетривкий завод", дачний кооператив "Хімік"), Карлівка (територія водосховища), житлові сектори Дружківки, Курахового, Часового Яру, Великої Новосілки, Нью–Йорка, Ямполя, Бердичів, Веселого Гаю, Званівки, Предтечиного, Уманського, Нетайлового. За добу пошкоджено 58 об’єктів.

Читайте також: російська армія за добу вбила трьох жителів Донеччини

На Донеччині за добу троє цивільних загинулиі четверо були поранені.

Вночі ворог атакував Миколаїв чотирма ракетами типу "Калібр". Одна людина загинула та 23 дістали поранення, серед них дитина.

Зруйновано один приватний будинок та один пошкоджено, суттєвих руйнувань зазнали житлова багатоповерхівка та історична будівля. Спалахнули дві пожежі.

Читайте також: Нічна атака Миколаєва: кількість поранених зросла до 23

На території Баштанського району Миколаївської області вчора вдень було збито дрони-камікадзе типу "Ланцет".

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 65 обстрілів, з них 10 - по Херсону. Є влучання в райони 28 населених пунктів, територію електричної підстанції у Бериславі, території та будівлі сільської ради, аптеки, Укрпошти у селі Станіслав.

Також російська армія обстріляла Антонівський міст. Через цю атаку поранення плеча дістав журналіст італійського видання La Repubblica Коррадо Зуніно, його колега Богдан Бітік загинув на місці.

Читайте також: росіяни обстріляли житловий квартал Херсона, є загиблий

У селі Новоберислав внаслідок скидання гранати з дрона був поранений місцевий житель.

Внаслідок артилерійського удару по Станіславу постраждав чоловік віком 26 років.

Всього за добу через російську агресію на Херсонщині одна людина загинула і троє дістали поранення.

Зі звільненої від росіян території області евакуювали ще 88 людей.