Голова Закарпатської ОВА провів день на інвалідному візку, щоб дослідити інфраструктуру Ужгорода

Фото

Голова Закарпатської ОВА провів день на інвалідному візку, щоб дослідити інфраструктуру Ужгорода на предмет доступу до людей з інвалідністю.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

"Сьогодні разом із Надією Дьолог (спортсменка, чемпіонка України, Європи та світу з фехутвання на візках - ред.) вирішив тимчасово пересісти на інвалідний візок та особисто відчути, що таке барʼєри для людей з обмеженими можливостями, які вони долають щодня. " - написав Микита.

На фото, які опублікував Микита, видно, що досліджували чиновники зі спортсменкою місто Ужгород - переважно його центр та площі.

"Нещодавно Україна разом зі світовою спільнотою відзначала Міжнародний день боротьби за права інвалідів. Цей день покликаний звернути увагу на проблеми, пов'язані із захистом прав людей з обмеженими можливостями. Та чи повинні особи з інвалідністю боротися за те, що має бути нормою у будь-якому цивілізованому суспільстві? І чи є безбарʼєрними наші громади?" - акцентував Микита.

Читайте також: Лубінець закликав до зміни парадигми у ставленні до людей з інвалідністю

Як згодом повідомили в Закарпатській ОВА, Закарпаття підтримує Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року - відповідну Декларацію в межах конференції «Безбарʼєрна Україна» підписав Віктор Микита.

За його словами, розбудова доступного середовища – у фокусі уваги, адже йдеться про норми цивілізованого розвиненого суспільства.

Фото: Віктор Микита / Фейсбук