В Авдіївці та Бахмуті залишаються п'ятеро дітей - їх не дають евакуювати батьки

З населених пунктів Донеччини, де ведуться бойові дії, примусово евакуйовано 128 дітей. Залишаються ще вісім дітей, з них четверо у Бахмуті, одна дитина - в Авдіївці.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу в пресцентрі Донецької ОВА повідомив начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Олександр Вдовенко, йдеться на сайті обладміністрації.

«З населених пунктів, у яких ведуться активні бойові дії, у примусовий спосіб евакуйовано 128 дітей разом з батьками або законними представниками… У населених пунктах, де ведуться бойові дії, залишається вісім дітей, а саме: в м. Бахмуті - четверо, в Авдіївці - одна (батьки приховують дитину), у м.Красногорівці - двоє, в смт Керамік - одна (батьки категорично відмовляються)», - заявили в ОВА.

Читайте також: «Білі янголи» вже евакуювали з небезпечних районів понад 400 дітей

Зазначається, що ці дані станом на 23 травня, а проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками було розпочато 7 квітня 2023 року. Ця примусова евакуація в регіоні охопила 21 населений пункт.

Вдовенко закликав усіх мешканців виїхати до більш безпечних регіонів України. «На жаль, обстріли з боку окупантів стають дедалі частішими. Майже щодня надходить інформація про поранених та загиблих цивільних, тож не нехтуйте своїм життям та життям своїх дітей. Пам’ятайте: евакуація рятує життя», - наголосив він.

Також Вдовенко повідомив, що наразі розглядається питання впровадження евакуації дітей у примусовий спосіб з деяких інших (крім 21-го населеного пункта, де проводилася ця робота – ред.) населених пунктів Донецької області, де ведуться активні бойові дії.

Читайте також: На Донеччині ворог прицільно обстріляв автомобіль «Білих янголів»

Після погодження з командуванням оперативно-стратегічних угруповань військ «Хортиця», «Таврія» та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану при Мінреінтеграції буде прийнято відповідне рішення, підкреслив представник ОВА.

Він нагадав, що з метою захисту дітей, які перебувають у зоні проведення воєнних (бойових) дій, в умовах воєнного стану урядом України було прийнято рішення про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донецької області в місцевості, де ведуться бойові дії.

Як повідомлялося, Донеччина постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог убиває та травмує цивільних мешканців, руйнує інфраструктурні об’єкти.

Фото: Бахмут/Ліберов Костянтин