Ізраїль передав гуманітарну допомогу для постраждалих на Херсонщині

Фото

Посольство Держави Ізраїль в Україні передало близько 200 тисяч літрів питної води та більше 10 тонн продовольства постраждалим від підриву Каховської ГЕС на Херсонщині.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, допомога від посольства та ізраїльського агентства з міжнародного співробітництва у сфері розвитку MASHAV була передана Херсонській обласній військовій адміністрації та МЗС України.

«Тисячі людей залишилися без даху над головою, без найнеобхіднішого, тобто питної води, продуктів харчування. Сьогодні ми передаємо більше 200 тисяч літрів питної води і більше 10 тонн продуктів харчування. У найближчі дні ці продукти ми надішлемо в Херсонську область», - сказав посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський.

На місцях допомогу постраждалим передаватимуть волонтери благодійного фонду Support Kherson.

Читайте також: Вакцини, обладнання, аптечки: Україна отримала партію медичної гумдопомоги

Як повідомлялося, російські війська в ніч проти 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС.Триває евакуація населення з районів затоплення.

Розпочато розслідування за статтею «екоцид».

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив, що орієнтовна сума збитків довкіллю через підрив Каховської ГЕС уже перевищує 55 млрд грн.