Віцепрезидентом Асамблеї європейських регіонів вперше обрали українця

Заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін обраний віцепрезидентом Асамблеї європейських регіонів (AER).

Про це повідомляє AER в пресрелізі, який є в розпорядженні Укрінформу.

«Заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін обраний віцепрезидентом Асамблеї європейських регіонів (AER). Високу посаду в межах об'єднання українець обійматиме вперше», - йдеться в повідомленні.

Вибори керівного складу організації відбулися 30 червня в іспанській Барселоні. Як підкреслив Мілютін, обрання на одну з ключових посад організації українця є визнанням поваги до України та її внеску в діяльність об'єднання.

AER об'єднує понад 140 регіонів з 35 країн та є найбільшим майданчиком регіональної влади в Європі. Ключовими завданнями організації є обмін досвідом між регіональною владою в Європі та захист інтересів регіонів-членів AER у процесі ухвалення рішень у структурах Європейського Союзу.

Одним із основних напрямків роботи новообраного віцепрезидента стане консолідація довкола України та координація допомоги українським регіонам. За словами Мілютіна, учасники Асамблеї підкреслили, що продовжать допомагати біженцям з України, які перебувають зараз на їх територіях, підтримувати регіони України, а також обговорили потреби та перспективи подальшої допомоги українцям на етапі післявоєнного відновлення.

Читайте також: Зеленський виступив на засіданні Європейського комітету регіонів

Як повідомлялося, на міжнародному саміті громад і регіонів, організованому Конгресом місцевих та регіональних влад, Україна представила структурований план повоєнного відновлення та допомоги у цьому громадам.