На Одещині росіяни пошкодили зерновий та олійний термінали

Фото

Під час нічної повітряної атаки росіян пошкоджені зерновий і олійний термінали в Одеській області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

«Внаслідок ракетних ударів по об’єктах портової інфраструктури пошкоджено зерновий та олійний термінали», - йдеться у повідомленні.

Також через атаку ворога пошкоджень та руйнувань зазнали промисловий об’єкт, складські приміщення і торгівельні павільйони промтоварного ринку, торгівельні центри, багатоповерхові будинки житлових комплексів, автомобілі, адмінбудівлі. Пошкоджено одне з одеських кладовищ.

Читайте також: Масована атака на Одесу: пошкоджені житлові будинки та автомобілі

В Одеському та Білгород-Дністровському районах Одещини пошкоджень зазнали приватні будинки, господарські споруди та автомобілі.

Попередньо, обстріли здійснені ракетами Х-22, «Онікс», «Калібр» та ударними БПЛА.

Як заявив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Фейсбуці, мета російських терористів – знищення будь-яких шляхів постачання зерна на світові ринки.

Читайте також: Зеленський після нічної атаки наказав посилити захист портової інфраструктури

«Атака на зернові термінали – акт агресії проти світу. На меті російських терористів – знищення будь-яких шляхів постачання зерна на світові ринки. Держава-терорист воює не тільки з Україною, а з населенням Африки та Азії, для яких це зерно – питання виживання. Зернова та портова інфраструктура мають бути захищені світом. Це гарантія, в першу чергу, для продовольчої безпеки світу», - зазначив міністр.

Кубраков уточнив, що 19 липня росія здійснила цілеспрямовану повітряну атаку на зернові термінали в портах. Пошкоджень зазнала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Повітряних сил Збройних сил України, вночі ворог випустив по Україні 16 крилатих ракет «Калібр», вісім крилатих ракет Х-22, шість крилатих ракет «Онікс», керовану авіаційну ракету Х-59 та 32 ударних БпЛА типу Shahed-136/13. Наша ППО збила 13 крилатих ракет «Калібр», керовану авіаційну ракету Х-59 та 23 ударних БпЛА Shahed-136/131. Удари ракет Х-22 та «Онікс» було спрямовано по інфраструктурі Одеської області.