На Полтавщині затримали посадовця військкомату, який «допомагав» ухилянтам

На Полтавщині Служба безпеки викрила співробітника Миргородського терцентру комплектування та соціальної підтримки, який брав хабарі за сприяння в ухиленні від призову на військову службу.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

"Фігурант брав хабарі за «допомогу» чоловікам в ухиленні від призову на військову службу. За 6 тис. доларів США він виготовляв для них документи, що надавали можливість безперешкодного перетину державного кордону України", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, фігурант був у змові з іншими співробітниками Миргородського та Лубенського територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. З їхньою допомогою він підшуковував "клієнтів" і готував документи, що дозволяли чоловікам виїжджати за кордон. Спочатку клієнту "допомагали" отримати висновок військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби за фіктивним діагнозом, а потім і зовсім знімали з військового обліку.

Раніше посадовець раніше вже сприяв своїм знайомим ухилятися від мобілізації, зауважили в СБУ.

Фігуранта затримали на гарячому, коли він передавав "клієнту" раніше оплачену фіктивну довідку.

Читайте також: Зеленський про перевірку військкоматів: На особливому контролі 11 областей

Під час обшуків за місцями проживання і роботи, а також у декількох районних ТЦК та СП правоохоронці виявили документи, що підтверджують протиправну діяльність, значну суму готівкою, у тому числі й ту, яку посадовець отримав від "клієнта", та декілька десятків пакетів документів на потенційних ухилянтів.

Тривають слідчі дії для встановлення усіх учасників протиправної схеми.

Фігуранту готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що за будь-які факти незаконного збагачення керівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки буде неминуча відповідальність.