Обстріл Костянтинівки: Клименко розповів про наймолодшого загиблого

Серед загиблих у Костянтинівці найстарша - жінка 1940 року народження, а наймолодший - юнак 2005 року народження. Це тіла, які ідентифіковані на цей час.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ.

“На цей час постраждалих - 50 людей, з них 17 загинуло, 33 отримали поранення. Щодо смерті дитини інформація поки що не підтверджується. Серед загиблих - найстарша жінка - 1940 року народження, а наймолодший - чоловік 2005 року народження. Це ті тіла, які ідентифіковані на цей момент”, - сказав Клименко.

Читайте також: Росія завжди б'є по цивільних, коли Україна має успіх на фронті - Зеленський про обстріл Костянтинівки

Він зазначив, що на місці події працюють ДНК-лабораторії, спеціалісти вже відібрали відповідні профілі ДНК тіл загиблих, тепер збирають відповідні профілі ДНК у родичів.

“Хочу нагадати, що це мають бути родичі першої лінії, і тому рідні, які втратили зв'язок зі своїми близькими, мають звернутися саме до підрозділів Нацполіції, саме до наших криміналістів, які працюють безпосередньо неподалік місця події”, - підкреслив міністр внутрішніх справ.

Крім того, він зауважив, що тип озброєння, з якого було завдано удару по ринку, встановлюється.

Читайте також: Кількість травмованих внаслідок обстрілу Костянтинівки зросла до 28

Також Клименко поінформував, що внаслідок удару було пошкоджено два п’ятиповерхових будинки, 122 квартири. На ринку постраждало 28 павільйонів, вісім із них знищено вщент.

“14-та година, коли був цей приліт, якраз у центр міста. Саме цивільні люди знаходяться в цей час на ринку, або виходять туди на обідню перерву. Там завжди було людно. Серед загиблих та поранених практично всі - жителі Костянтинівки. Звичайно, що деякі тіла розірвало, ми зараз складаємо і намагаємось ідентифікувати всі ці тіла. Це жахлива трагедія. Саме цивільне населення було обстріляно, ніяких військових, військових частин там не було”, - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 6 вересня, російські загарбники влучили по центральному ринку в Костянтинівці Донецької області.

У Костянтинівці кількість загиблих унаслідок російського обстрілу зросла до 17, пошуково-рятувальна операція завершена.

Фото: ОГП