СБУ повідомила про підозру колишньому «заступникові міністра юстиції ЛНР»

Фото

Слідчі СБУ повідомили про підозру очільнику «держустанови ЛНР» з надання «державних і муніципальних послуг».

Про це Третє управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Слідчі СБУ повідомили про підозру в колабораційній діяльності очільнику «Державної установи ЛНР «Багатофункціональний центр надання державних і муніципальних послуг»", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Загарбники знову почали мобілізацію шахтарів у «ЛНР» - партизани

Спецслужба встановила, що у 2014 році луганський юрист пішов на співпрацю з окупантами, обіймав різні посади, певний час навіть був «заступником міністра юстиції ЛНР».

У вересні 2022 року він став "в.о. директора ДУ ЛНР", очоливши процес створення мережі відділень «БФЦ» на окупованій території Луганщини, брав активну участь у медійних акціях окупантів, рекламуючи російські «державні послуги».

"«Центри» з надання «державних послуг» створені агресором для втягування українців у російську правову систему, нав’язування їм паспортів РФ та інших документів російського зразка. «БФЦ» оформлюють російське громадянство, здійснюють перереєстрацію прав на нерухомість за лінією росреєстру, забезпечують послуги Федеральної податкової служби тощо", - наголосили у СБУ.

Читайте також: На Луганщині росіяни вбудовують у мобільні мережі систему контролю за комунікаціями

Фігуранту й одній із його підлеглих - начальниці відділення «БФЦ» у Троїцькому - повідомили про підозру в колабораційній діяльності.

Щодо них проводяться досудові розслідування за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, справа «керівника адміністрації голови ЛНР» пішла до суду.