СБУ затримала в Кривому Розі колаборанта з Херсона, який прикидався переселенцем

Фото

Служба безпеки України затримала очільника херсонського автопідприємства, який після тимчасового захоплення міста добровільно працював на «Мінтранспорту РФ».

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Підприємство фігуранта займалося пасажирськими перевезеннями на території регіону.

Встановлено, що після тимчасового захоплення Херсона чоловік підтримав російських загарбників і запропонував їм «інтегрувати» свій бізнес на користь Росії. Для цього він «зареєстрував» власну компанію у загарбницькій псевдоадміністрації й отримав від її представників «дозвіл» на здійснення міжміських перевезень.

Зловмисник здійснював регулярні відрахування до бюджету Російської Федерації у вигляді податків і зборів. Мав намір розширити свій «бізнес» також на інші тимчасово захоплені регіони сходу та півдня України, зокрема на території Криму.

Після визволення Херсона фігурант під виглядом переселенця втік до Кривого Рогу. Там він сподівався «відсидітися» й відкрити нове підприємство з автоперевезень.

Чоловік був викритий та затриманий за місцем тимчасового проживання. Йому оголошена підозра за ч.1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Запоріжжі затримали інформатора ФСБ - збирав інформацію про Сили оборони на півдні

Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Розслідування триває.

Читайте також: СБУ нагадала про спецзастосунки, в які можна повідомити про зрадників і колаборантів

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня СБУ затримала адвоката, який «переписував» майно морського порту Херсона на баланс Російської Федерації.