У центрі Маріуполя загарбники демонтують історичну будівлю поліцейського управління

Відео

У центрі тимчасово захопленого російською армією Маріуполя загарбники демонтують історичну будівлю Головного управління внутрішніх справ.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила міська рада українського Маріуполя та опублікувала відповідні відео з міста.

«Окупанти демонтують історичну будівлю Головного управління внутрішніх справ у центрі Маріуполя…Саме цю будівлю у 2014 році терористи так званої «ДНР» намагалися захопити. Тоді загинули поліцейські, які були вірні присязі до останнього... Сюди кожного року до меморіальної дошки покладали квіти в пам'ять про них», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до повномасштабного вторгнення Росії в Україну цю будівлю планували повноцінно відреставрувати та дати їй нове життя.

Читайте також: Російські «новобудови» у Маріуполі не витримали перших дощів

«Але загарбники вирішили інакше. Тепер все це зносять», - констатували у міській раді.

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки тощо.

Загарбники знищують у місті пошкоджені ними будинки, щоб приховати сліди своїх злочинів.

Відомо, що у Маріуполі тільки в приватному секторі зруйновано три тисячі будинків. У приморське місто приїхало багато мігрантів з Росії начебто на його «відбудову».

У 2014 році місто Маріуполь протягом місяця перебувало під контролем бойовиків самопроголошеної «Донецької народної республіки». У травні того року було захоплено будівлю управління внутрішніх справ. 9 травня там були сутички, під час яких були загиблі та поранені правоохоронці та місцеві жителі. Маріуполь було звільнено 13 червня 2014 року.