Німці допомогли облаштувати у Кропивницькому укриття у дитсадку і лінгафонний кабінет

Німецьке місто Крефельд допомогло облаштувати укриття в одному з дитсадків Кропивницького, а місцева гімназія отримала від німецьких партнерів ноутбуки для облаштування лінгафонного кабінету.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у пресслужбі Кропивницької міської ради.

«Громада Крефельда надала п’ять тисяч євро на ремонт укриття в одному із дошкільних закладів Кропивницького. На ці кошти облаштовано укриття на 335 дітей у дитячому садочку №14 «Калинка», - розповіли у міській раді.

Німецьке місто-побратим також передало десять сучасних ноутбуків для нового лінгафонного кабінету гімназії нових технологій навчання. Це клас, обладнаний аудіо-, відео- та мультимедійними засобами для кращого засвоєння навчального матеріалу.

Читайте також: На деокупованій Херсонщині оновлять дитсадок з облаштованим укриттям

Кропивницька міська територіальна громада і громада Крефельда встановили партнерські відносини за сприяння проєкту «Муніципальні партнерства з Україною», який реалізується за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини. У травні 2023 року Кропивницька міськрада ухвалила відповідне рішення.

Між містами-побратимами є домовленості, зокрема, про запровадження у Кропивницькому онлайн-навчання з вивчення німецької мови, допомогу Німецького Червоного Хреста та організації «Карітас» в оснащенні інклюзивних ресурсних центрів, облаштуванні укриттів у школах та дитсадках, місць проживання внутрішньо переміщених осіб.

Налагоджується співпраця між закладами освіти, йдеться також про організацію стажування студентів Центральноукраїнського державного університету імені Винниченка у школах Крефельда.

Читайте також: Навчання операторів дронів: пошук альтернативних шляхів фінансування

Міста також домовилися про спільну підготовку грантових заявок для отримання фінансування з ЄС на реалізацію інфраструктурних та екологічних проєктів у Кропивницькому.

Як повідомлялось, у Кропивницькому впродовж року понад 90 людей стали стали слухачами курсу «Кризовий консультант», який проводиться за сприяння фонду "Безпечне майбутнє" та UNICEF.