Вибух у сільраді на Закарпатті: одного з тяжкопоранених оперують нейрохірурги

Ексклюзив

Одного з тяжких поранених із Керецьків оперують в Мукачівській лікарні Святого Мартина.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив начмед лікарні Святого Мартина в Мукачеві Мирослав Гавришко.

"Каретою "швидкої" о 13.12 до нашої лікарні за домовленістю з директором Свалявської райлікарні був доставлений пацієнт 1971 року народження, житель села Керецьки. Стан хворого був нами розцінений як важкий, він мав множинні уламкові та акубаротравму", - повідомив він.

За словами начмеда, чоловік має пошкодження нижніх кінцівок, голови, живота та грудної клітки (без пошкоження внутрішніх органів, крім печінки) та без внутрішніх кровотеч.

"У нього знайдені уламки в головному мозку, наразі він знаходиться в операційній, з ним працюють наші нейрохірурги", - повідомив медик.

Також Гавришко повідомив, що колеги із Свалявської райлікарні просили поділитися кров'ю для переливання, інформацію про необхідність крові для Свалявської райлікарні передали також на Обласну станцію переливання крові.

Читайте також: На Закарпатті підривник кинув три гранати, він у тяжкому стані – джерело

Пацієнт, якого перевезли в Мукачево для операцій, наразі єдиний із транспортабельних "важких" серед постраждалих, хто перебував під час вибуху в Керецьківській сільраді.

Як раніше повідомляв Укрінформ, після теракту в Керецьках шестеро осіб знаходяться у важкому стані. П'ятьох із них оперують у Свалявській райлікарні.

Як повідомляв Укрінформ, під час сесії Керецьківської сільської ради Мукачівського району місцевий депутат підірвав кілька гранат, внаслідок чого постраждали 26 осіб.

За даним фактом Служба безпеки України внесла відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) ККУ. Зазначається, що слідчі кваліфікували подію за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.